Homo films

Homo films

Hieronder tref je een overzicht van alle homo films welke mij bekend zijn.
Mocht je aanvullingen hebben, neem dan contact met me op.UPDATE: Je kunt deze films ook terug vinden op mijn gaytube kanaal via http://homofilms.maikel1981.net.L’ inconnu du lac (Stranger by the Lake)

2014 – Hartje zomer, een idyllisch meer. Franck wordt verliefd op Michel, een mooie man die echter ook gevaarlijk is. Franck is zich van het gevaar bewust, maar kan het desondanks niet laten om steeds meer toe te geven aan de fatale aantrekkingskracht. Sensueel en spannend.

L’inconnu du lac was de sensatie van het Un Certain Regard-programma van Cannes 2013. En terecht. Alain Guiraudie koppelt Hitchcock-achtige suspense aan de broeierigheid van de homo-sm-thriller Cruising en de zinnelijkheid van Swimming Pool. De vorm is repetitief-hypnotiserend; ieder van de tien dagen van het verhaal wordt ingeleid met hetzelfde shot van de parkeerplaats. Het voor Guiraudie typerende rurale sausje en de omineuze soundscape maken het helemaal af.

Plaats van handeling is een strandje dat gefrequenteerd wordt door homo’s op zoek naar anonieme seks. De knappe Franck loopt daar de oudere Henri tegen het lijf, maar wordt halsoverkop verliefd op Michel – een Tom Selleck-lookalike maar dan veel gevaarlijker. Michel blijkt namelijk een moordenaar te zijn. Terwijl Henri uit is op ontmaskering, neemt Franck hem in bescherming tegenover de politie. De combinatie van liefde, behoorlijk direct in beeld gebrachte lust en doodsdrift kan niet anders dan een fataal einde hebben.

Continue reading “L’ inconnu du lac (Stranger by the Lake)” »

Milk

2008 – De film vertelt het verhaal van Harvey Milk (Sean Penn). Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco en was één van de allereerste activisten voor gelijke rechten. Milk leert in deze periode onder andere de activisten Cleve Jones (Emile Hirsch) en Scott Smith (James Franco) kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft
Continue reading “Milk” »

Mambo italiano

2003 – De wereld van Maria en Gino stort in elkaar wanneer hun zoon besluit op zichzelf te gaan wonen. “What is so wrong with living with your parents until you get married?” vragen ze hem. Ze zijn opgelucht wanneer ze horen dat Angelo’s jeugdvriend Nino bij hem intrekt. Nino is immers een oude vriend van de familie en een politieagent.

De geruststelling is slechts van korte duur wanneer blijkt dat Nino en Angelo meer delen dan slechts een woonruimte, ze zijn namelijk verliefd op elkaar. Op temperamentvolle Italiaanse wijze breekt de hel los en met het algehele afgrijzen klinkt er ook een roep om hulp. Na het aanvankelijke ongeloof volgt de regelrechte verontwaardiging. De jongens zijn gewoon de weg kwijt en er moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden om ze weer op het rechte pad te krijgen. De messen zijn geslepen en de strijd kan beginnen, “tutta la famiglia (de hele familie)” trekt ten strijde!
Continue reading “Mambo italiano” »

Latter Days

2003 – Een groepje Mormonen betrekt het appartementencomplex van de perfect uitziende partyboy Christian. Deze gaat met zijn vrienden de weddenschap aan één van zijn nieuwe buren te verleiden.

Aaron ziet in Christian een vriend bij wie hij kan ontsnappen aan de benauwende Mormoonse leer, ook al keurt hij Christians levensstijl af. De jongens blijken toch veel overeenkomsten te hebben en gaandeweg groeit de seksuele spanning. Als Aaron uiteindelijk op Christians avances ingaat komen zijn huisgenoten erachter. Hij wordt direct uit het appartement gezet.

De Mormoonse gemeenschap beslist dat Aaron terug moet naar zijn familie. Christian realiseert zich dat hij Aaron niet kan missen en gaat tegen beter weten in naar hem op zoek.
Continue reading “Latter Days” »

La Mala educacion

2004 – Twee jongens, Ignacio en Enrique, ontdekken liefde, film en angst in een religieuze school aan het begin van de jaren 60. Vader Manolo, de schooldirecteur en hun literatuurleraar, is getuige van een paar van deze ontdekkingen.

De drie personen ontmoeten elkaar twee maal opnieuw, aan het eind van de jaren 70 en in de jaren 80. Het opnieuw ontmoeten zal het leven en de dood van sommige van hen markeren.
Continue reading “La Mala educacion” »

Krámpack

2000 – Het is zomervakantie en Nico bezoekt zijn beste vriend Dani in Barcelona. Maar deze zomer veranderen er dingen tussen hen als ze met homoseksuele spelletjes experimenteren. Dani komt er achter dat hij zich seksueel aangetrokken voelt tot Nico, maar voor Nico is het alleen maar lol hebben. “Krámpack” gaat over een homoseksuele jongen die zijn identiteit ontdekt, zonder de angst die men erbij zou kunnen verwachten.
Continue reading “Krámpack” »

Jongens

2014 – Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Die blijkt heel anders te zijn dan hij altijd dacht.

Sieger traint samen met zijn beste vriend Stef in een nieuw atletiekteam voor het NK estafette. Tijdens die trainingen ontmoet Sieger de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich tussen hun ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd op hem is.

Sieger wil geen homo zijn en hij gaat samen met Stef op een geheime crossplek buiten het dorp op de meisjes af. In die wereld gaat alles vanzelf en al snel krijgt Sieger iets met Jessica. Hij merkt dat hij vanaf dan ook eindelijk meetelt voor zijn grote stoere broer Eddy, die hem daarvoor nooit zag staan, en dat doet Sieger goed.

Sieger woont samen met Eddy met hun vader, die na het overlijden van hun moeder het gezin zo goed mogelijk draaiende probeert te houden. Vader botst vaak met Eddy. Sieger probeert te bemiddelen tussen beiden, maar heeft door zijn verliefdheid op Marc eigenlijk wel wat anders aan zijn hoofd.

Hoe graag Sieger ook normaal wil zijn, hij kan steeds minder zijn gevoelens voor Marc ontkennen. Pas als hij Marc verliest omdat hij geen keuze maakt, ontdekt Sieger dat in de liefde niets te bemiddelen valt en hij zijn hart moet volgen.
Continue reading “Jongens” »