Banen/cruising overzicht binnen Nederland

Het leek me leuk een lijst bij te houden van alle geile plaatsen in Nederland waar je als homo lekker kunt sexen. Voor het samenstellen van deze lijst heb ik echter jullie hulp nodig!

Heb jij een cruising gebied bij je in de buurt zitten en kun je mij hier wat meer over vertellen dan hoor ik dat graag zodat ik de lijst kan bijwerken & aanvullen.


Wat is een homo-ontmoetingsplek/-plaats of baan:

Een homo-ontmoetingsplek/-plaats of baan, afgekort HOP of GOP (‘Gay Ontmoetingsplaats’), is een plaats in de openbare ruimte, waar homo- en biseksuele mannen elkaar ontmoeten voor sociale of seksuele contacten.

Het zoeken van vluchtige sekscontacten in de buitenlucht heet met een aan het Engels ontleend woord ‘cruisen’, naar ‘cruising’.

Gebruikelijke plekken zijn stedelijke parken, landelijke bossen, urinoirs, stations, parkeerplaatsen (speciaal verzorgingsplaatsen langs snelwegen) en afgelegen stranden.

Wanneer de seksuele contacten in de beschutte openbare ruimte plaatsvinden en dus niet waarneembaar zijn vanaf de verharde openbare weg is dat niet in strijd met de wet.


Drenthe

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

Zuid-Holland