Gemeente Den Haag AAN HET GAS!

denhaaghomo
Het lijkt uit de 2e wereld oorlog te komen, AAN HET GAS! Aan het gas mag van mij dan ook de gemeente Den Haag. Want? Wel lees even mee met onze vrienden van Geenstijl:

Vindt u homo’s goor? Maar echt heel walgelijk? De gedachte aan twee mannen die van elkaar houden en elkaar rimmen smerig en vulgair? Dat u bij de woorden homo en lesbie direct moet kokhalzen? Gemeente Den Haag schudt begrijpend haar hoofd. Via het stadspanel stelt de gemeente Den Haag regelmatig vragen aan haar inwoners en deze keer ging dat over homoseksualiteit. Als u bovenstaande vraagstelling leest, begrijpt u waarom COC-hopman Arnout van Kooij gepikeerd was over de woorden die de gemeente Den Haag kiest. En minderheden die regelmatig te kampen hebben met belediging, discriminatie en geweld zijn van oudsher uitermate overgevoelig voor woorden. Wat is er mis met ‘keurt u homoseksualiteit af? Ja/Nee’, bijvoorbeeld? Want zul je zien, dat iedereen dit weer gaat koppelen aan het feit dat burgemeester Jihadias van Aartsen van ‘s-Gravenhakbar constant buigt voor de inwoners van die honderden shariawijken in zijn stad. Terwijl een dergelijke vraagstelling op zich al facepalmwaardig is.
BRON: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/denhagistan_vindt_u_homos_ook.html

En Omroep West meldt:

DEN HAAG – Deelnemers aan het stadspanel van de gemeente Den Haag kregen deze week wel erg opmerkelijke stellingen voorgelegd. Het periodieke onderzoek van de gemeente, waar inwoners zich zelf voor kunnen opgeven, ging deze keer over homoseksualiteit. De vraagstelling is de Haagse afdeling van homobelangenorganisatie COC in het verkeerde keelgat geschoten. De gemeente Den Haag biedt nu zijn excuses aan.

‘Seks tussen twee lesbische vrouwen vind ik walgelijk’, is één van de stellingen waar panelleden op moesten antwoorden. ‘Biseksuelen zijn er nog niet uit wat hun seksuele voorkeur is’, luidde een andere stelling. En: ‘Biseksuelen zijn niet in staat monogame relaties te hebben’.

Het COC in Den Haag is enorm geschrokken, zegt voorzitter Arnout van Kooij tegen Omroep West. ‘De stellingen doen bij onze achterban heel erg veel pijn’, zegt hij. ‘Het voelt alsof ons geweld is aangedaan.’

‘Suggestieve toon’
Volgens Van Kooij zijn de vragen ‘pijnlijk’ en ‘moeilijk’. Hij stoort zich ook aan de suggestieve toon van de vragen. Hij was eerder niet op de hoogte dat Den Haag dit onderzoek hield. Na vragen van Omroep West over de enquête nam hij contact op met de gemeente.

‘Er is meteen een stevig en indringend gesprek geweest, van wel een uur’, vertelt de aangeslagen voorzitter. De gemeente heeft goed geluisterd naar de gevoelens van de COC-voorman. ‘Daarop volgden excuses en die hebben we geaccepteerd’, zegt hij.

COC niet betrokken
Opmerkelijk genoeg heeft de gemeente Den Haag de lokale afdeling van het COC dus niet betrokken bij het onderzoek. ‘We willen nu betrokken blijven bij de ontwikkelingen op dit gebied’, zegt Van Kooij. Volgens hem heeft de gemeente dat ook toegezegd.

De gemeente Den Haag kon donderdag nog niet inhoudelijk reageren. Wel verklaart een woordvoerder met dit onderzoek de emancipatie in de stad te willen bevorderen.

BRON: http://www.omroepwest.nl/nieuws/10-09-2015/coc-boos-over-homo-onderzoek-gemeente-den-haag-biedt-excuses-aan-voor-suggestieve-

Ook helemaal niet eens met de gemeente Den Haag? Laat het ze weten en stuur ze een mooie tweet via @Gemeentedenhaag.