Sauna Spartacus – GESLOTEN

UPDATE: GESLOTEN! – http://www.dichtbij.nl/rotterdam-centrum-noord/regio/artikel/3464014/vvd-sluiting-sauna-spartacus-is-vreemd.aspx

ROTTERDAM – Sauna Spartacus aan de ‘s-Gravendijkwal, de enige nachtsauna van Rotterdam, heeft haar deuren moeten sluiten. Zo’n 30 jaar geleden is er een dakterras zonder bouwvergunning geplaatst en nadat de gemeente dit 30 jaar lang heeft gedoogd is nu toch besloten om de vergunning voor dit deel van de sauna per direct in te trekken. De VVD vindt het een vreemde zaak en heeft het college om opheldering gevraagd.

Op het dakterras bevindt zich de sauna van het complex. Door het besluit van de gemeente is de sauna niet exploitabel en is sauna Spartacus gedwongen het hele pand te sluiten.

‘Het bedrijf heeft dertig jaar lang zonder problemen de sauna op het dakterras geëxploiteerd. De gemeente kan niet na dertig jaar ineens aankloppen en zonder waarschuwing de vergunning intrekken’, aldus VVD-raadslid Antoinette Laan.

Het intrekken van de vergunning heeft enorme gevolgen voor de ondernemer. Laan: ‘Dit moet een enorme schadepost voor de ondernemer zijn. Door de sluiting loopt de sauna een hele hoop inkomsten mis.’

De VVD is van mening dat de gemeente moet meewerken om de vergunningverlening voor sauna Spartacus zo snel mogelijk rond te maken. Daarnaast is de partij benieuwd naar de reden van de gemeente om ineens de vergunning in te trekken.

Waar: ‘S Gravendijkwal 130 (2e etage) – 3015 CC – Rotterdam
Tel: 010-4366285
Email: info@saunaspartacus.nl

Homo sauna Spartacus is al meer dan 40 jaar actief in Rotterdam. Homo sauna spartacus is gevestigd in een oud pand maar heeft door regematige verbouwingen en verbeteringen toch al die jaren haar kwaliteit weten te behouden.

Dat de sauna al meer dan 40 jaar bestaat is hier en daar wel terug te herkennen maar gelukkig doet dit nauwelijks onder voor de kwaliteit. De sfeer is er goed en het personeel vriendelijk.

Bijzonderheden:

Type: Sauna

Meer info: http://www.saunaspartacus.nl/