Noordzee, Texas

2011 – Pim woont met zijn moeder, Yvette Bulteel (beter bekend als accordeonvirtuose Yvette Mimosa) in een morsig huisje in een achterafstraatje ergens aan de Belgische kust. Het leven stinkt er naar frituurvet, goedkope sigaretten, verschaald bier en vermout. Moeder Yvette heeft haar dikke Etienne met zijn grijze Fiat als chauffeur voor de avonden dat ze ‘op’ moet.

Pim droomt als kind van een beter leven, van prinsessen en schoonheidskoninginnen. Maar als Pim 15 is geworden, droomt hij vooral van Gino, zijn buurjongen. Al toen ze jong waren was er een zekere spanning tussen die twee. Nu is Gino Pims stoere motorheld. Kille spot, kleine vernederingen, minieme sprankeltjes hoop, daaruit bestaat Pims leven. Niet zo gek dat hij zich af en toe in zijn droomwereldje opsluit.

Op een dag vertrekt Yvette met Zoltan, de mooie jonge kermisgast. Nu Yvette haar zoon koudweg in een leeg huis achterlaat, grijpt Pim zijn kans en worden dromen halve waarheden. Pim gaat in het buurhuis wonen, bij zijn ’tweede moeder’ Marcella. En bij Sabrina, Gino’s zus, die zo smachtend om Pim heen blijft draaien. Maar Pim is gelukkig, hij slaapt zelfs in Gino’s bed! Gino vrijt en woont echter met een meisje van over de grens. Dromen zijn bedrog. Of toch niet…?


Noordzee, Texas trailer: